B-Fit - Christelijke Basisschool "De Schakel"

Wij zijn als Schakel B-fit school, dat houdt in dat wij bij de kinderen bewust een actieve en gezonde leefstijl willen stimuleren. In ons lesprogramma wordt structureel aandacht besteed aan het thema gezondheid en alles wat daar bij komt kijken. Het programma wat wij met B-fit volgen richt zich op beweging, maar ook op informatie over voeding en inactiviteit zoals computeren. We hebben een uitdagend schoolplein, waar o.a. spel gestimuleerd wordt door leerkrachten en overblijfouders.

Op woensdag, donderdag en vrijdag houden wij fruitdagen op school. Dit houdt in dat de alle kinderen op deze dagen groente en/of fruit mee naar school nemen.

Schooljaar 2018-2019 is onze subsidievraag om het B-fit programma een aanvullende impuls te geven gehonoreerd. Alice Franje (B-fit coach) zal dit jaar, naast ons bestaande B-fit programma,  als gastdocent  meerdere lessen in de groepen 1 t/m 8 geven die gericht zijn op voeding en bewegen.

Voorjaar 2018 is er in de gemeente Geldermalsen een samenwerking gestart (JOGG) om mensen in deze omgeving uit te dagen om meer te bewegen. Als Schakel hebben wij er voor gekozen om ons aan te sluiten, mede aangezien wij bewegen als B-fit school van belang vinden. Op donderdag 13 september hebben diverse partners uit onderwijs, zorg en welzijn, sport en het bedrijfsleven hiervoor het JOGG-convenant ondertekend. Ook wij dus! Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke campagne en Geldermalsen is sinds 2016 JOGG-gemeente. Alle JOGG-ambassadeurs beloven een gezonde leefstijl te promoten binnen de eigen organisatie en achterban. Ook zullen zij activiteiten en initiatieven organiseren om mensen in beweging te houden en/of krijgen. Eerste wapenfeit is een gezamenlijk programma voor de Nationale Sportweek in oktober 2018.
In verband met het vijftienjarig bestaan van de Nationale Sportweek zijn er deze maand vijftien dagen lang sportieve activiteiten voor jong en oud. Er is genoeg te beleven! De kinderen van de Schakel kregen, in het kader van de nationale sportweek, een dansworkshop van een externe vakdocent dans.